LactoLady zawiera wyciąg z żurawiny wielkoowocowej oraz 4 szczepy dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego. Zawarte w produkcie bakterie występują w naturalnej mikroflorze jelit człowieka, a także błonach śluzowych układu rodnego oraz moczowego. Żurawina jest powszechnie i dobrze znana z wysokiej zawartości specjalnego typu flawanoidów zwanych antocyjanami i proantocyjanidynami. Substancje te są odpowiedzialne za czerwony kolor owoców żurawiny. PAC są wydalane z moczem i powodują, że bakterie E.coli nie mogą przylgnąć do błon śluzowych układu moczowego.
DAWKOWANIE
1 tabletka 2 razy dziennie, tabletkę należy połknąć popijając wodą.
ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA 2 TABLETKI ZAWIERA
Wyciąg z owoców żurawiny (Vaccinium macrocarpon) 800 mg, w tym proantocyjanidyny (PAC) 36 mg (udowodniona działająca dawka PAC)
Bakterie kwasu mlekowego (probiotyk) 1,0-2,0×10? cfu, w tym
Lactobacillus casei 0,25×10? cfu
Lactobacillus acidophilus 0,25-0,5×10? cfu
Lactobacillus rhamnosus 0,25-0,5×10? cfu
Bifidobacterium longum 0,25-0,5×10? cfu
SKŁAD
Ekstrakt z żurawiny (Vaccinium macrocarpon), substancje wypełniające (celuloza, fosforan diwapniowy), bakterie kwasu mlekowego (maltodekstryna), substancja wiążąca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), emulgator (sole magnezowe kwasów tłuszczowych).
Nie zawiera cukru, laktozy, glutenu, sztucznych barwników.