SOLGAR Reishi Shiitake Maitake ekstrakty 50 kapsułek
Grzyby reishi, shiitake i maitake stosowane są w Japonii od setek lat. Solgar postanowił skorzystać więc z bogatych doświadczeń fitoekspertów z Kraju Kwitnącej Wiśni, tworząc efektywny kompleks.
W produkcie Solgara wiodącą rolę odgrywa reishi (Ganoderma lucidum). Używa się go już od tysięcy lat. W naturze zawiera związki fitochemiczne, takie jak beta-glukany czy triterpeny1. Badania wskazują, że reishi wspiera prawidłowy poziom cholesterolu.
W naszych laboratoriach połączyliśmy ekstrakty z trzech grzybów: reishi, shiitake i maitake, dzięki czemu powstała wyjątkowa kombinacja składników.
Charakterystyka
- Produkt zawiera ekstrakty z trzech grzybów: reishi, shiitake i maitake.
- Reishi, czyli Ganoderma lucidum, to gatunek grzyba w Polsce znany jako lakownica żółtawa, a do głównych związków aktywnych w nim występujących należą: polisacharydy (najważniejsze to beta-glukany) i triterpenoidy1.
- Grzyb shiitake, czyli Lentinula edodes, w Polsce znany jest jako twardziak jadalny i naturalnie zawiera przede wszystkim węglowodany oraz aminokwasy białkowe.
- Maitake, czyli Grifola frondosa, potocznie nazywany żagwica listkowata, naturalnie zawiera w swojej suchej masie 59% węglowodanów, 21% białka, 10% błonnika i 3% tłuszczu.
Dla kogo
- Dla osób, które chcą wprowadzić do swojej diety składniki wpływające na funkcjonowanie układu krwionośnego;
- Dla osób, które chcą obniżyć poziom cholesterolu we krwi i wesprzeć funkcjonowanie naczyń krwionośnych.
Sposób użycia
Osoby dorosłe 2 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.