Charakterystyka
Laktoferyna zawiera białko serwatkowe, występujące w najwyższym stężeniu w siarze. Laktoferyna stosowana jest w niedoborach odporności. Laktoferyna zawiera specjalnie mikronizowaną czystą naturalną laktoferynę z mleka krowiego (bLF) dopasowaną swoimi właściwościami do sporządzenia zawiesiny olejowej. Laktoferyna przeznaczona jest do postępowania dietetycznego: we wspomaganiu odporności, wspierająco w infekcjach, w zaburzeniach gospodarki żelaza, w regeneracji nabłonka jelitowego (działanie bifidogenne).Suplement diety Laktoferyna nie zawiera glutenu.
Zalecana do spożycia dzienna porcja
Niemowlęta dzieci do 3 r.ż.: 1 saszetka.
Starsze dzieci i dorośli: 2 saszetki.
Zawartość saszetki należy rozpuścić w chłodnej wodzie lub innym chłodnym płynie, dobrze wymieszać i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Zawartości saszetki nie należy rozpuszczać w płynach gorących ani gazowanych. Produkt przeznaczony do stosowania u niemowląt, dzieci i dorosłych. Proszek można także przyjąć bezpośrednio z saszetki do jamy ustnej.
Laktoferyna ulega denaturacji w wysokiej temperaturze, z tego powodu nie należy wsypywać proszku do gorących płynów.