Ocet jabłkowy to skarbnica cennych substancji, jednak jego smak nie wszystkim musi pasować. Suplement diety Cidrex Plus zawiera nie tylko ocet jabłkowy, ale również witaminę B6 oraz naturalne ekstrakty oraz olej z kiełków pszenicy.
Działanie
Kapsułki Cidrex Plus zawierają ekstrakty z zielonej herbaty i morszczynu, a także ocet jabłkowy, olej z kiełków pszenicy i witaminę B6. Zielona herbata oprócz tego, że jest jednym z najchętniej pitych naparów, jest także doskonałym źródłem naturalnych związków polifenolowych. Zawarty w morszczynie pęcherzykowatym jod pomaga utrzymać prawidłowy metabolizm energetyczny, poza tym morszczyn dostarcza związków śluzowych i polisacharydów. Witamina B6 wspiera utrzymanie właściwego metabolizmu energetycznego, a także pomaga zmniejszyć uczucie znużenia i zmęczenia. Olej z kiełków pszenicy to źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Suplement diety Cidrex Plus zawiera także ocet jabłkowy będący cenionym środkiem spożywczym.
Sposób użycia
Zalecana dzienna porcja dla osób dorosłych: dwie kapsułki. Przyjmować dwa razy dziennie po jednej kapsułce, stosować przed posiłkiem, popić przegotowaną wodą. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Składniki
Substancja wypełniająca – olej z nasion soi, składniki otoczki kapsułki – żelatyna i glicerol, substancja wypełniająca – monostearynian glicerolu, ekstrakt z morszczynu (Fucus vesiculous), olej z kiełków pszenicy (Triticum L), ekstrakt z zielonej herbaty (Camelia sinensis), składnik otoczki kapsułki – woda, substancja wypełniająca – lecytyna sojowa, ocet jabłkowy (5:1). chlorowodorek pirydoksyny, barwnik – dwutlenek żelaza czerwony, substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu, barwniki – dwutlenek żelaza czarny i żółty oraz dwutlenek tytanu. Informacje o alergenach: zawiera produkty pochodzące z soi i pszenicy.
Zawartość składników w dwóch kapsułkach (zalecana dzienna porcja)
ekstrakt z morszczynu – 50mg, w tym: jod – 50mcg (33,3% RWS); olej z kiełków pszenicy – 40mg, ekstrakt z zielonej herbaty – 40mg, w tym: polifenole – 24mg, katechiny – 16mg; ocet jabłkowy – 80mg, witamina B6 – 7mg (500% RWS).
RWS – referencyjna wartość spożycia.