Möller’s Tran Norweski o smaku jabłkowym – najwyższej jakości, oryginalny tran z wątroby dorsza Skrei poławianego w najczystszych wodach arktycznych u wybrzeży Norwegii. Stanowi uzupełnienie codziennej diety w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz witaminy D3, A i E. Dzięki zwiększonej ilości naturalnych przeciwutleniaczy kwasy omega-3 obecne w tranie Möller’s zachowują naturalne właściwości na dłużej.
Kwasy omega-3 EPA i DHA wspomagają pracę serca1, a DHA korzystnie wpływa na mózg i prawidłowe widzenie2.
Witamina D wspomaga odporność oraz przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.
Przy dziennym spożyciu: 1250 mg DHA i EPA, 2250 mg DHA.
Działanie
Preparat umożliwia uzupełnienie w organizmie poziomu niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) omega-3 oraz witaminy A, D i E. NNKT odgrywają niezwykle ważną rolę dla utrzymania zgodnego z normą rozwoju i wzrostu dzieci.
Korzystnie oddziałują na pracę układu nerwowego, immunologicznego oraz oczu.
Witamina D przyczynia się do zwiększenia wchłaniania wapnia w organizmie, co odpowiada za wzmocnienie kości.
Witamina A pełni istotną funkcję w przebiegu procesu widzenia oraz wpływa na zwiększenie odporności.
Witamina E jest antyoksydantem, który chroni przed działaniem wolnych rodników i zabezpiecza kwasy tłuszczowe, szczególnie wielonienasycone przed utlenianiem do nadtlenków.
Zalecana do spożycia dzienna porcja
Dzieci powyżej 3 roku życia i dorośli – 5 ml.
Skład
Składniki: 5 ml
Kwasy tłuszczowe omega-3: 1,2 g
w tym:
kwas dokozaheksaenowy (DHA): 0,6 g
kwas eikozapentaenowy (EPA): 0,4 g
Witamina A: 250 µg
Witamina D: 15 µg (600 IU)
Witamina E: 3 mg
Składniki: olej z wątroby dorsza (ryby), naturalny aromat, octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli).