Działanie
Formuła preparatu o żelowej konsystencji opiera się na kwasie mlekowym oraz prowitaminie B. Kwas mlekowy ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową). Dodatkowo posiada także właściwości nawilżające. D-pantenol redukuje utratę wody przez naskórek, co pozwala na zachowanie jej odpowiedniego nawilżenia, miękkości i elastyczności.
Płyn zmiękczający do skórek łagodzi dyskomfort spowodowany naciskiem płytki paznokciowej. Zmiękcza i uelastycznia skórki, co ułatwia ich odsunięcie i redukcję. Jednocześnie płyn zmniejsza skłonność paznokci do wrastania w skórę.
Składniki aktywne
- Kwas mlekowy
- Prowitamina B5 (D-PANTHENOL)
Sposób użycia
Nanieść na naskórek okalający płytkę paznokciową. Po 5-10 min. odsunąć naskórek, w razie konieczności usunąć skórki cążkami.