Hi Protein Brownie – pyszny i łatwy przepis na przygotowanie „zjawiskowego” deseru o wysokiej zawartości białka!
Składniki
54% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), mleko pełne w proszku, aromaty, mąka owsiana, 6% płatki czekolady (miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (z soi)), substancja słodząca – ksylitol; 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; sól, substancje słodzące – glikozydy stewiolowe, acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi).
Sposób przygotowania
1 porcję (50 g proszku = 11 miarki) wymieszać z 80 ml wody. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę umieścić w foremkach do wypieku babeczek do 3 wysokości formy (1 porcja proszku wystarcza na 3 foremki). Piec ok. 8-10 minut (lub do suchego patyczka) w temperaturze 170-180°C. Czas oraz temperatura wypieku zależna jest od użytych form do wypieku (papierowe, silikonowe, metalowe) i właściwości piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia.
Zastosowanie
HI PROTEIN BROWNIE to najlepsze połączenie tradycyjnego smaku, nowoczesnej receptury oraz element wysokobiałkowej diety i zdrowego trybu życia. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Wysoka zawartość białka (48% białka w proszku) pochodzącego z różnych frakcji proteinowych. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.